Wat we doen

Improving Business ondersteunt bij organisatieontwikkeling, teamontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling.

Improving Business ondersteunt organisaties bij ontwikkelvraagstukken. Dat is een breed begrip en wij zijn dan ook breed inzetbaar. Van organisatieadviseur tot procesbegeleider, van projectmanager tot teamcoach, wij hebben ‘t in huis. Wat we doen is altijd maatwerk en gericht op het aanpakken van de oorzaak van een probleem. Geen pleisters plakken, wel duurzame ontwikkeling en verbetering.We worden ingezet bij verschillende vraagstukken. Ons hart gaat sneller kloppen als het gaat om klantgerichtheid binnen organisaties te verbeteren. Improving Business heeft veel ervaring met het begeleiden van organisaties bij deze vraagstukken. Wij denken met je mee hoe je jouw ontwikkel- of organisatievraagstuk kunt aanpakken. En we koppelen je graag aan een van onze professionals, degene die het beste matcht met jou, je organisatie en je vraag.

Organisatieontwikkeling

Organisaties zijn altijd in ontwikkeling. Het is onmogelijk om een verandering door te voeren en daar jaren op te teren. Het veranderen vindt doorlopend plaats en dit is noodzakelijk om aan te blijven sluiten bij de wereld om de organisatie heen.

Maar wat betekent al dit ontwikkelen voor je medewerkers? Hoe houden ze ’t vol, blijven ze effectief en hoe blijft het leuk?

Wij adviseren organisaties de juiste koers om tot verbetering te komen en om de ensen in een organisatie daarin me te nemen. We zijn kritisch en houden altijd in de gaten of de koers bijgesteld moet worden.

Teamontwikkeling

Samen werken aan de teamdoelen op een goede, effectieve en leuke manier: dat is wat elk team wil. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? De eerste stap is inzicht. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten in de manier van communiceren? Waar krijgt ieder teamlid energie van en waar loopt iemand op leeg? En welke talenten zijn al dan niet aanwezig?

Maar, met alleen inzicht ben je er natuurlijk nog niet. In onze ontwikkeltrajecten koppelen we de individuele en teaminzichten aan de dagelijkse samenwerking in de praktijk en de organisatie- en teamdoelen. Om het maximale uit het team te halen in de breedste zin van het begrip.

Persoonlijke ontwikkeling

Waarom vind ik het zo lastig om grenzen te stellen? Wat maakt dat ik eindeloze discussies met mijn collega heb? Hoe kan ik mijn empathische kant meer laten zien? Effectiever zijn in projecten? Beter managen? En ga zo maar door. Het vinden van antwoorden op dit soort vragen doen wij in onze individuele ontwikkeltrajecten.

We coachen directieleden, klantenservicemedewerkers, creatievelingen, starters op de arbeidsmarkt, managers met jarenlange ervaring en iedereen die die vastloopt of verder wil. Dat coachen doen we bij ons op locatie, on the job, op de hei, je mag ons als sparringpartner gebruiken en we zullen je uitdagen steeds een stap verder of dieper te gaan.